Hormin korjaukset

Pidä savuhormi turvallisena tilaamalla hormin korjaus ajoissa

Soita, lähetä sähköpostia tai jätä meille yhteydenottopyyntö viereisellä lomakkeella. Voit myös varata suoraan nuohousajan täältä.

050 365 5557
info@finapipor.fi

Jätä yhteydenottopyyntö!

Yhteydenottolomake

Hormin korjaus ehkäisee ongelmia

Tulisijat, savupiiput ja savuhormit kuluvat ja rapautuvat vähitellen ajan ja käytön myötä. Hormeissa voi myös ilmetä erilaisia piileviä vikoja kuten puutteellisia läpivientejä. Hormin kuluma ja viat paitsi estävät hormin toimintaa, myös aiheuttavat merkittävän paloturvallisuusriskin, joten hormi on välttämätöntä korjata.

Hormin kuluminen voi näkyä esimerkiksi hormin tai savupiipun halkeamina ja vuotoina, hormikivien irtoamisena tai hormin seinämien rapautumisena. Kaikki tämä voi päästää myrkyllistä häkää ja savukaasuja rakennuksen sisätiloihin tai sytyttää vaarallisen tulipalon.

Kuinka usein hormi pitää korjata?

Hormin korjaustarve tulee arvioida aina erikseen jokaisen hormin kohdalla. Yleensä hormin ongelmat eivät näy ulospäin, joten hormin todellisen kunnon arvioimiseen tarvitaan aina harjaantunutta ammattilaista.

Korjaustarve ei riipu pelkästään hormin iästä, vaan siihen vaikuttaa myös esimerkiksi hormissa käytetty rakennusmateriaali. Myös sillä on merkitystä, kuinka ahkerasti takkaa tai kiuasta on käytetty, mitä siinä on poltettu ja kuinka hyvin hormia on huollettu.

Hormin massaus tai pinnoitus

Rapautuneen hormin korjaukseen voidaan käyttää massausta, jossa hormin kulunut pinta päällystetään erikoislaastilla. Laasti levitetään paikalleen ilmapallon avulla, jolloin se muodostaa hormiin uuden ehjän pinnan. Massauksessa käytetyllä erikoislaastilla pahastikin rapautunut hormi voidaan usein palauttaa erinomaiseen kuntoon.

Massaus on tyypillinen korjausmenetelmä puutulisijojen hormeille. Massaus ei pienennä hormin kokoa, joten se sopii erityisesti hormeille, joiden koko ja siten ominaisuudet halutaan säilyttää entisenlaisina.

Hormin putkitukset

Hormin korjaaminen voidaan tehdä myös putkittamalla. Putkitusta käytetään hormeihin, joiden tulisija on kondensoiva, kuten hakekattila, öljykattila tai pellettikattila.

Jos talossasi on tällainen lämmitysratkaisu, voi putkitus olla paras korjausmenetelmä hormillesi. Oikein tehdyllä putkituksella saadaan pidettyä huoli, ettei kondensiovesi pääse kertymään hormin rakenteisiin.

Putkitusta voidaan käyttää myös pienentämään liian suuri puutulisijan hormi sopivan kokoiseksi.

Fina Pipor

Tarvitsetko nuohoojan apua?

Soita, lähetä sähköpostia tai jätä meille yhteydenottopyyntö viereisellä lomakkeella. Voit myös varata suoraan nuohousajan täältä.

050 365 5557
info@finapipor.fi

Jätä yhteydenottopyyntö!

Yhteydenottolomake